Skladujte na suchom a tmavom mieste v dobre uzavretom obale.
Odporúčané dávkovanie:440 g sypkej zmesi na 2kg mäsa alebo 1100 g sypkej zmesi na 5kg mäsa.
Výživové údaje (stanovené na 100 g produktu): Energetická hodnota (KJ/Kcal): 1286/303, Tuky (g): 1,3, z toho nasýtené MK (g): 1,1, Sacharidy (g): 72,4, z toho cukry (g): 69,7, Bielkoviny (g): 1,4, Soľ (g): 24,0
Recept na trhané mäso podľa šéfkuchára Braňa Michalčíka
Suroviny na trhané mäso:
• 2 kg mäsa vcelku (morčacie, bravčové, hovädzie, jahňacie predné - jeden kus)
• 440 g zmes na Trhané mäso Braňa Michalčíka
• plnotučná horčica
Suroviny na glazúru:
• 200 ml jablčný ocot
• 50 ml jablkový džús
• 1 čl med
• 1 čl kremžská horčica
• 1 čl čierne mleté korenie
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a potrieme horčicou. Dôkladne obalíme zmesou na trhané mäso Braňa Michalčíka.
Pečieme prikryté pri teplote 120 ºC, v hlbokom pekáči tak, aby sa pokrievka nedotýkala mäsa. Dĺžka pečenia závisí od druhu použitého mäsa: morčacie a jahňacie 2 hod., bravčové 3 hod., hovädzie 4. hod..
V polovici pečenia mäso začneme polievať pripravenou glazúrou.
Po udusení mäso ľahko oddelíme vidličkami, kliešťami alebo originál hrabkami na pulled meat a dôkladne doň vmasírujeme výpek s jablkovou glazúrou.
Takto chutne pripravené mäso použijeme ako náplň do burgerov, sendvičov, tiež ním môžeme naplniť ciabatty alebo tortilly.
Výborne sa hodí s chrumkavým šalátom, limetkovou majonézou a cheddarom.