Použitie: omáčky, zvýšenie výťažnosti tmavých omáčok
Dávkovanie: 100–110 g na 1 liter omáčky
______________________________________________
dehydrovaný výrobok, omáčka
Zloženie: pšeničnámúka, zápražka /pšeničnámúka, čiastočne stužený rastlinný tuk (palmový)/, sušené mlieko, zemiakový škrob, kvasnicový extrakt, čiastočne stužený rastlinný tuk (palmový), jedlá soľ, látka zvýrazňujúca chuť a vôńu: E621, pšeničný hydrolyzát (lepok), sušená zelenina v rôznom pomere: cibuľa, paštrnák, paradajky, farbivo: E150c, zahusťovadlo: E412, aróma, zmes korenia. Môže obsahovať stopové množstvo zeleru.
Návod na prípravu: Odmerané množstvo zmesi rozmiešame vo vlažnej vode, privedeme k varu a za stálého miešania varíme 5-7 minút. Výťažnosť: z 1 kg sypkej zmesi pripravíte 10 litrov omáčky. Po otvorení skladujte v suchu a v dobre zatvorenom obale.
Výživové údaje (stanovené pre na g produktu): Energetická hodnota (KJ/Kcal): 1726/412, Tuky (g): 21,0, z toho nasýtené MK (g): 11,0, Sacharidy (g): 45,0, z toho cukry (g): 8,2, Bielkoviny (g): 13,0, Soľ (g): 14,0